Nu när semestern närmar sig gäller det att hålla koll på ekonomin. Här är se tips från Sparbanken som kan hjälpa dig att hålla koll på pengarna när du är ute och reser.

1. Utnyttja de betalningsfria månaderna

En av Visa-kortets egenskaper är att du kan välja två betalningsfria månader per år. Du kan bereda dig på semestern med Visakortets betalningsfria månader. Du kan komma överens om en betalningsfri månad i förväg med din bank eller genom att ringa Visa Credit kundtjänsten.

2. Behändig e-faktura

E-fakturan är det bekvämaste sättet att sköta betalningen av räkningar under semestern. När man kommer ihåg att ändra pappersfakturorna till e-fakturor redan före semestern kommer räkningarna direkt till nätbanken. Man kan välja automatiskt debitering av räkningarna eller så kan man gå in och godkänna dem till exempel via mobilapplikationen. I mobilapplikationen är det bra att koppla på push-meddelandefunktionen som skickar ett meddelande till din telefon när du fått en e-faktura.

3. Växla resevalutan i tid

Det lönar sig att reservera en liten handkassa redan före resan.

4. Mobilbanken följer med dig på semestern

Med Sparbankens nya mobilapplikation kan du bekvämt sköta dina bankärenden oberoende av om du semestrar på stugan eller utomlands. Med mobilapplikationen är det lätt att utan säkerhetstal kontrollera hur mycket pengar du har på kontot och hur stor visa-räkningen har blivit. Vid behov kan du överföra pengar från ett sparkonto till brukskontot om du står inför oväntade utgifter. Kom ihåg att ta med dig listan på säkerhetstal på semestern så att du kan göra betalningar och överföra pengar.

5. För mycket pengar i plånboken – sätt in kontanter i automaten

Om du har för mycket kontanter i plånboken kan du som kund i Sparbanken sätta in kontanter oberoende av kontorens öppettider. Det gör du med TalletusOtto-automaten: med den kan du sätta in eurosedlar och mynt på det konto som är anslutet till kortet.

6. Kontanter i butikens kassa

Kunderna i de Sparbanker som hör till Sparbanksgruppen kan i samband med att de betalar sina uppköp med kort ta ut kontanter i kassan i alla K-matbutiker och Neste-K-stationer i hela Finland. När man betalar med ett Debit- eller Electron-kort kan man ta ut pengar ända upp till 200 euro. Någon nedre gräns för uttagen finns inte.